Μονοδνδρι
Ζαγορου Ιωννινα

Το Μονοδνδρι εναι νας ορεινς προορισμς με πολλ ξενοδοχεα, ξεννες, ενοικιαζμενα δωμτια, εστιατρια, καφετριες και μπαρ που προσφρουν υψηλς ποιτητας υπηρεσες στον επισκπτη.

Τα ξενοδοχεα και οι ξεννες που θα συναντσετε στο Μονοδνδρι εναι διαφρων κατηγοριν και μπορον να ικανοποισουν μεγλη ποικιλα προτιμσεων και αναγκν διαμονς στους επισκπτες τους με πολ μεγλη επιτυχα.

 

 

ΜΗ.Τ.Ε. 06 22 Κ 05 0Β000770 1

Ξενοδοχεο Βκος
Υπεθυνος: Φερεντνος Δημτριος
Μονοδνδρι Ζαγορου Ιωννινα (Ελλδα)
Τηλ. 26530.71370
26530 71332
Fax 26530.71370
E-mail: info@vikoshotel.com

 

Το Μονοδνδρι εναι να απ τα γνωστ Ζαγοροχρια και ανκει διοικητικ στο Δμο του Κεντρικο Ζαγορου. Χτισμνο σε υψμετρο 1.060 μτρων, μλις 39 χλμ. απ την πλη των Ιωανννων προσφρει μοναδικ θα στις πλαγις της Τμφης και της Αστρκας.

Το νομ του πιθαντατα οφελει σε να μεγλο λατο που υπρχε στο χωρι ως το 1840. Μχρι το 1753 ταν μια κοιντητα με τρεις συνοικες (Βτσα, νω Μαχαλς, Αγ. Γεργιος), οι οποοι αργτερα σχημτισαν το σημεριν χωρι.

Το Μονοδνδρι βρσκεται σε περοπτη θση αφο χετε εκολη πρσβαση στο φαργγι του Βκου εν οι πτρινοι πργοι της Οξις που βρσκονται αριστερ του χωριο, συνθτουν να τοπο σπνιας και παραμυθνιας ομορφις.

Το Μονοδνδρι γνρισε μεγλη οικονομικ και εμπορικ ακμ τον 18ο και 19ο αινα και ανεγρθηκαν πολλς εκκλησες, σχολεα και αρχοντικ απ τους ευεργτες του. Το χωρι εναι και γεντειρα των εθνικν ευεργετν της χρας μας Μνθου και Γεωργου Ριζρη.

Οι αδελφο Ριζρη ταν μεγαλμποροι με δρα την Ρωσα και δωσαν πολλ χρματα στον απελευθερωτικ αγνα της χρας μας και διθεσαν την περιουσα τους για την δρυση και λειτουργα της Ριζαρεου Εκκλησιαστικς Σχολς.

Με χρματα απ το κληροδτημα των αδελφν Ριζρη λειτουργε σμερα η χειροτεχνικ σχολ που μπορετε να δετε και να αγορσετε μορφα υφαντ και κεντματα.

Στο Μονοδνδρι υπρχει και το Ριζρειο Εκθεσιακ Κντρο που φιλοξενε αξιλογες διεθνς καλλιτεχνικς εκθσεις πως των Μνου, Bresson, Boissonas και λλων.

Απ το χωρι του Μονοδενδρου κατγεται και ο μεγλος δσκαλος του θνους Αθανσιος Ψαλδας (1767 – 1829).

Σμερα στο σπτι των αδελφν Ριζρη στεγζεται το Δημοτικ σχολεο με τις προτομς των ευεργετν να ατενζουν τις κορυφογραμμς της Τμφης.

Χαρακτηριστικ πτρινα σοκκια, πετρχτιστα σπτια και αρχοντικ θα σας εντυπωσισουν με την περφημη Ζαγορσια αρχιτεκτονικ και θα ζωντανψουν περασμνες εποχς. λο το χωρι εναι ομοιμορφα χτισμνο με την γκρζα πτρα.

Το Μονοδνδρι εναι να απ τα ομορφτερα χωρι του Ζαγορου με μοναδικ θα και συγκεντρνει πλθος επισκεπτν κθε χρνο. Εναι να απ τα πρτα και παλαιτερα χωρι του Ζαγορου που αναπτχθηκαν τουριστικ και σμερα διαθτουν πρα πολλος καλγουστους ξεννες και προσεγμνα ξενοδοχεα και παρχουν υψηλ εππεδο υπηρεσιν για μια νετη και ευχριστη διαμον.

Στις ταβρνες και τα εστιατρια του Μονοδενδρου μπορετε να βρετε τα τοπικ παραδοσιακ φαγητ και φυσικ τις φημισμνες πτες.

Απ το Μονοδνδρι ξεκιν μονοπτι που σας οδηγε μσα στο Φαργγι του Βκου και τις πηγς του Βοδομτη, μετ απ μια απολαυστικ διαδρομ. Το χωρι αποτελε αφετηρα για το φαργγι του Βκου αλλ και για πολλς ορειβατικς και πεζοπορικς διαδρομς.

Το Μονοδνδρι διεκδικε επξια μια θση ενς απ τα ωραιτερα χωρι του Ζαγορου και χι αδκως, αφο διαθτει να τοπο απαρμιλλης φυσικς ομορφις και μαγευτικ θα που κβει την ανσα!

 
 
 
  • Moni Agias Paraskevis1
  • Moni Agias Paraskevis2
  • Moni Agias Paraskevis3
  • Monodendri1
  • Monodendri2
  • Monodendri3
  • Monodendri4
  • Monodendri5
  • Monodendri6